(Takziah) Isteri Ady Putra Keguguran Anak Kembar 3

ady puta, isteri ady putra

Ady Putra dan isteri reda dengan ketentuan-Nya


Sedih bila mendengar berita bahawa isteri kepada pelakon Ady Putra yang keguguran, musnah harapan Ady Putra dan isterinya untuk bergelar bapa dan ibu sekali lagi. Sebelum ini sudah tiga kali isteri Ady Putra keguguran dan ini masuk kali ke-4.

Entah bagaimana agaknya Ady Putra menghadapi keadaan ini. Pastinya Ady Putra kecewa dan sedih namun beliau tetap tabah menghadapi dugaan ini.

Ini semua sudah tertulis dan ketentuan tuhan. Sebagai hambanya, saya reda dan menerima berita itu dengan hati terbuka. Saya memang bersedih tetapi tidak sampai ke tahap kecewa atau luluh.

“Memandangkan sudah tiga kali isteri saya mengalami keguguran sebelum ini, jadi untuk kali ini saya tidak meletakkan harapan yang terlalu tinggi. Kalau ada rezeki, memang saya terima sepenuh hati tapi kalau memang belum rezeki, saya terimanya dengan hati yang terbuka

Limau Ais: Tuhan tidak akan menguji hamba-Nya sekiranya dia tidak mampu untuk menanggungnya. Takziah untuk Ady Putra dan isteri.

Comments

 1. takziah..sekarg ni i lebih bertambah suka dengan si ady ni lah..dulu tak tp lepas dia berlakon cerita emily..

 2. takziah..ada hikmah disebalik setiap dugaan Allah..Makin bersabar kita, makin bertambahlah iman kita.Allah mengangkat darjat orang2 yang sabar dan redha..

 3. shudz hals says:

  Jangan Bersedih: Semua Hal Bersesuaian Dengan Qadha’ dan Qadar

 4. minat kat adi since tgok drama chinta..semoga adi dn isteri terus tabah dan teruskan usaha..

 5. han lover 12 says:

  3x takziah..insyaallah smoga dikurniakn zuriat..mana tau..skali Allah nk bg kembar..seronokkn..Lakonan ady putra makin menyerlah…keep it up!Btw..Slmt ari raya
  ady putra&isteri dr singapura ni..

 6. a

Speak Your Mind

*