Tahniah Elyana Sudah Hamil Genap 3 Bulan

Elyana Hamil

Elyana dan Khairul sewaktu perkahwinan mereka akhir tahun lalu


Bercerita tentang penyanyi dan pelakon Elyana banyak kisah yang menarik tentangnya. Yang terbaru usia kandungan Elyana sudah genap 3 bulan dan pelbagai pengalaman diperolehi kerana ini kali pertama dia mengandung.

Sewaktu mula-mula Elyana mengandung Januari lalu, seleranya tidak begitu baik dan akibatnya berat badan Elyana sudah turun lima kg. Kini setelah genap 3 bulan Elyana mengandung, seleranya mula naik.

Walaupun mengandung, Elyana tetap sibuk dengan kerja nya dan jadual yang padat. Terbaru Elyana terlibat dengan penggambaran untuk drama bersiri ‘Cinta Sate’ yang akan bersiaran di saluran Astro pada April ini.

Selepas taman penggambaran, Elyana akan masuk studio pula untuk merakamkan album terbaru dan kalau boleh Elyana mahu menyiapkan album terbarunya sebelum dia melahirkan anak yang dijangka pada Septembar nanti.

Antara amalan yang dilakukan oleh Elyana dalam tempoh mengandung ini ialah

1. Elyana mengamalkan pengambilan suplemen untuk memastikan kandungan nya sihat.

2. Elyana dan suami juga banyak membeli CD zikir dan doa-doa harian untuk diperdengarkan kepada bayi dalam kandungan.

Suami Elyana, Khairul juga suka membaca buku tentang penjagaan kesihatan wanita hamil, dan Khairul sangat memahami Elyana dan mampu menjaga Elyana ketika hamil ini.

Limau Ais: teringat video wedding Elyanna yang dibuat oleh CST Production. Bagaimana Elyana melamar Khairul. Soooo romantik!

Trackbacks

  1. […] kerana Elyana tidak dapat hadir disebabkan oleh Elyana tiada pakaian yang sesuai memandangkan Elyana sedang mengandung 5 […]

Speak Your Mind

*