Persalinan Perkahwinan Khairul Fahmi & Leuniey Cecah Kos RM45,000

Apex dengan Luniey

Baru-baru ini ketika bertemu dengan pereka fesyen yang telah dipertanggung jawab mereka busana perkahwinan penjaga gol bola sepak kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat (Apek) dengan gadis pilihan hatinya, Nur Eilunie Natasha Nazri (Leuniey), iaitu Ezuwan Ismail.

Alang-alang jumpa, kami bertanyakan serba sedikit mengenai persiapan dari segi busana perkahwinan pasangan itu kepada Ezuwan. 

Ezuwan yang pada mulanya agak keberatan mahu bercerita bagaiamanapun secara ringkas memberitahu pada majlis akad nikah nanti, Apek dan Luniey mengenakan persalinan warna sedondon baju Melayu dan baju kurung.

Sementara sewaktu persandingan di sebelah pihak perempuan, mereka akan memakai sepersalinan songket tradisional (skin colour). Manakala persandingan di Kuala Lumpur pula, mereka akan mengenakan busana berkonsep ‘English moden’.

Ezuwan menambah, kos baju untuk akad nikah dianggarkan lebih kurang RM10,000. Untuk baju persandingan pula berharga RM20,000 dan baju persandingan untuk majlis di Kuala Lumpur berharga RM15,000.

Ditanya sejak bila Apek dan Leuniey berjumpanya dan berbincang mengenai persiapan perkahwinan mereka, Ezuwan berkata,

“Saya rasa tak sesuai untuk saya bercerita banyak. Lagipun tuan empunya badan akan umumkan di sidang media nanti. Tapi apa yang boleh saya katakan, mereka datang berjumpa saya pada sebelum raya AidilAdha lalu. Pada hari itu juga kami mula berbincang dan terus memulakan ukuran.

“Hanya satu malam saja kami berbincang. Sewaktu berjumpa tu saya terus design depan mereka, dan Apek dan Leuniey ikut saja dengan cadangan yang diberikan”, katanya Ezuwan Ismail sewaktu ditemui di acara post-party Anugerah Skrin, pada Jumaat lalu.

Speak Your Mind

*