Penyanyi Alyah Utamakan Anak Angkat Untuk Hari Raya

alyah

Alyah


Mood Raya masih ada walaupon dah seminggu kita beraya. Iyerlah tak sempat nak raya rumah jiran-jiran. Masa raya pertama dah beraya di kampung. Ni nak cerita pasal penyanyi Alyah yang popular dengan lagu Tak Mungkin Kerna Sayang memberitahu bahawa beliau membuat persiapan raya secara sederhana sempena Hari Raya ini.

Kalau dulu semasa kecil memang Alyah mahukan kasut baru, baju baru untuk Hari Raya, namun apabila telah dewasa Alyah hanya bersederhana untuk perayaan ini. Alyah lebih mengutamakan persiapan hari raya 2 orang anak angkat nya, Mohd Alif, 4, dan Naziatul Afiqah, 1 tahun 8 bulan dalam menyambut hari lebaran.

Alyah akan memastikan dua anak angkatnya mendapat baju serta kasut baru berbanding dirinya sendiri. Untuk Hari Raya ini, Alyah bercuti seminggu di kampung halamannya di Gelang Patah, Johor Bahru. Rancangan Alyah selepas ini, Alyah akan mempromosikan single terbarunya, Kau Bisu ciptaan Omar K dan lirik oleh Sulu Sarawak.

Limau Ais: Limau pon sederhana juga, sebab bila dah besar ni, Hari Raya itu lebih sekadar baju baru. Kemaafan di aidilfitri lebih penting. Seronok bila tengok anak-anak buah dapat duit raya.

Speak Your Mind

*