Pembantu Rumah Melarikan Barang Kemas Keluarga Aznil Nawawi

 Aznil Nawawi

Berita yang mengejutkan tentang pengacara nombor satu Malaysia, Aznil Haji Nawawi atau Pak Nil. Khabarnya, pembantu rumah Pak Nil yang asalnya dari Indonesia telah melarikan diri dengan membawa sebahagian barang kemas yang dicuri.

Kejadian yang tidak dingini itu dikatakan telah berlaku sekitar jam 2 petang.

Apapun, Pak Nil ada tweet tentang kes amahnya curi barang kemas dan lari rumah. Malah, Pak Nil siap kepilkan lagi gambar amahnya yang bernama Soimah itu dengan harapan dia akan cepat-cepat diberkas.

Ini Tweetnya :
#WANTED : Soimah Pembantu rumah #Paknil mencuri barang kemas dan lari.Kejadian berlaku dalam pukul 2pm tadi. Minta bantu sampai dia diberkas. Sila sebar gambar!

Jika ada yang terlihat gambar pembantu rumahnya ini cepat-cepat ambil tindakan dan hantarkan maklulmat di facebook atau twitter Pak Nil.

Comments

 1. datang ke negara org tue pndai2 la bwak diri..keja biar cari rezeki yg halal..sengal ~~

 2. Memang sy sndiri x percayakan penbantu rumah Indon,tp perlu juga kita siasat knp ianya jd begitu.Bagaimana dgn tuan rumah plk,ada kah beliau jujur trhadap org lain?.

 3. Smoga ALLAH s.w.t mmbrkati doa pak nil insyaallah

 4. Ini kadang2 mula2 dia baru datang baik kerja pun tekun tapi bila dia sudah ada kawan penasehat lama jadi tak betul !

 5. nape la jahat sangat die ni ,, elok org bgi keje tp lain yg dibuatnye

 6. Innalillah…
  Apapn stiap insan punya kelebihan n kekurangan
  Tiada bangsa n ugama mengatakn mencuri itu baik, minum arak baik n lain2 keburukkn itu baik.
  Perkara yg menjatuhkn akhlak seseorng itu lg tdk baik…
  Maksud sy mengaibkn seseorng…
  Namun kita wajib mempertahankn hak kita..
  Wallahu alam..
  Slamat ptng semua…

 7. Memang kita tidak digalakkan mengambil pembantu rumah orang Indonesia…tapi nak jugak ambik deorang…salah siapa sebenarnya kita dah tahu keburukkan itu pasti berlaku kenapa kita masih berharap …tak sanggup hidup tanpa pembantu rumah maka tanggunglah akibatnya…

 8. YANG NI LAH says:

  MEMANG PEMBANTU RUMAH INDON NI X BOLEH BAGI MUKA,.. WALAU DUK DH BERTAHUN2… KITA NK BUAT CAM KELUARGA, TAPI DIA BELAKON… PASTU INGAT BILA MEREKA NK BALIK INDON PASTIKAN CEK DLM BEG DIA.. MESTI ADE BRG YG DIA CURI… DIA LIPAT SAMA2 KAIN BAJU DIA…. INI KISAH BENAR… ADE KE CURI PISAU… SUDU… & KAIN BAJU… MACAM2 LAH… BAG JADI BERAT.. KENA TAMBAH CAS BAGASI….

Speak Your Mind

*