(Gambar) Pembikinan Filem Terbaru ‘KL Gangster’

syamsul yusof, anak datuk yusof haslam, kl gangster

Syamsul Yusof, pengarah muda berbakat dan palakon dalam KL Gangster


Filem terbaru hasil usaha pengarah muda berbakat, Syamsul Yusof bertajuk ‘KL Gangster’ sudah memulakan pengambaran 9 Jun lalu. Selepas kejayaan Evolusi KL Drift II dengan kutipan RM 6juta, kali ini Syamsul kembali dengan satu lagi filem hebat ‘KL Gangster’.

Pelakon ‘KL Gangster’

aaron aziz ridzuan hashim, kl gangster

Aaron Aziz dan Ridzuan Hashim dalam salah satu babak KL Gangster


Antara pelakon yang membintangi filem KL Gangster ialah Aaron Aziz selaku watak utama, selain Syamsul Yusof, Adi Putra, Zul Huzaimy, Sheera Iskandar, Wan Maimunah dan Ridzuan Hashim. Selain itu, Zizan Raja Lawak dan pelakon ‘mo man tailo’ iaitu Adam Corrie Lee turut membintagi KL Gangster.
corrie lee, kl gangster

Adam Corrie Lee dan Lando dalam babak KL Gangster. Mo Man Tailo

Sinopsis KL Gangster

syamsul yusof, kl gangster

Krew filem KL Gangster bersama Syamsul Yusof berusaha untuk melakukan yang terbaik dalam KL Gangster


KL Gangster mengisahkan seorang gangster yang dipenjarakan iaitu watak Aaron Aziz. Selepas keluar penjara, dia ingin membina hidup baru tetapi tersepit apabila kumpulan gangster kembali mengejarnya. Sama ada kembali ke pangkal jalan mahupun terus dengan kumpulan yang pernah menghancurkan hidupnya, itulah yang terpaksa dihadapi oleh Aaron Aziz.

Apa yang menarik dalam KL Gangster

ridzuan hashim, syamsul yusof, kl gangster

Syamsul Yusof dan Ridzuan Hashim memegang watak antagonis


Yang menarik dalam KL Gangster apabila Syamsul Yusof membotakkan kepala untuk berlakon dalam filem KL Gangster ini sebagai salah seorang watak antagonis. Ini merupakan antara percubaan Syamsul membawa watak hitam.
zizan raja lawak, aaron aziz, kl gangster

Zizan Raja Lawak berjaya menyelitkan elemen lucu dalam KL Gangster


Zizan Raja Lawak yang juga memegang watak dalam filem KL Gangster ini pastinya membangkitkan lagi scene lucu dalam filem ini. Penonton pastinya terhibur dengan aksi lawak spontan Zizan Raja Lawak.
aaron aziz, kl gangster

Aaron Aziz, watak utama dalam KL Gangster


sheera iskandar, kl gangster

Sheera Iskandar antara watak penting dalam KL Gangster


syamsul yusof, kl gangster

Syamsul Yusof memastikan KL Gangster terbaik

Photo Courtesy: Thehitman Nazri from Thephotographers Kuala Lumpur

Comments

  1. Filem arahan syamsul memang best lagi2 watak yang dipegang oleh Aaron Aziz memang mengancam .Saya minat dia so cute tambah dengan pelakon adi putra so sweet

  2. tahniah bro.. congrats!!:)>-:)>-

  3. jalan cite menarik…kreativiti mantop…
    1 jek yg lemah…dialog…skrip…sgt lmh…
    perbaiki….:-w

  4. kepale kote says:

    asal Shaheizly Sam takde?? Tak mau tgk ah…konfem tak best.

    AIE: ah ko citer nk ngam je. ko mcm best je..

  5. Satu kasih dan abadi haha,,,:d

  6. kalo shaheizy sam berlakon lagi semart jdikk watak ketua kongsi gelap …dpat2 berganding bahu n Aaron aziz …

  7. mesti best punye cerita nie

  8. pasti gmpak nya la…/:)

  9. Sape punye Cerita Asal movie nie..?

  10. wow mesti terbaik cerita ni…syamsul buat cerita memg bagus..

  11. haha kan2..betullah..

  12. gangster mlayu says:

    shamsol xpyah la blakon.kw mgarah suda la.part2 kw mesty nak best.:-w

  13. hai saya suka filem baru ni tahniah

  14. love story says:

    harap banyak lagi filem yang menarik akan datang

  15. poen masyuk says:

    Buat dialog lebih bersahaja, jangan nak ikut sangat style dialog pak hang, dia orang lama

  16. poen masyuk says:

    banyakkan scene sexy, tapi versi lelaki lah pulak especially aaron, kurangkan bajet utk baju dia!

  17. bro gua nk msk kumplan lu leh tk:*

  18. samsul kalo belakon cam kaku n nak control macho jer… kita saksikan la watak jahat dia leh menjadi ke tak dlm citer nih… tapi kalo zulhuzaimy wa memang respek ngan watak jahat dia..hahaha… hidup aaron aziz..!

  19. tak sabar nak tgok filem kongsi ‘ lu langsi lu mati” lakonan sam…heheheh

  20. Edology says:

    Filem-filem shamsul yusof ni banyak yang ok. Memang kreatif mamat ni. Tapi tolong la terima hakikat bahawa kebanyakan dari filem beliau dicacatkan oleh lakonan beliau sendiri.. Lebih sesuai jadi pengarah sepenuh masa kot. Ataupun cuba belajar mimik muka. Ni masa sedih, marah, ganas, takut nampak sama je.. Sekadar pendapat.

  21. Alemnoor says:

    so goood…filem bro syam mmang best larh…jln crita mnarik plakon yg hbat..sya respect lar.abg syam….terbaek.

  22. kpd shamsul..mnx tolong la jgn blkon coz shamsul blkon xde stail..kaku plak 2..boley mmbuatkn filem xlaku..cri la org len gnti tmpt shamsul 2..klw just nk jdi pngarah mmg tip-top..jgn mra cma pndapat je..tq

  23. tarnado says:

    aie-skrip diaorang la paling..best..2 la bhasa yg betol..ko paham??

  24. putus mari says:

    saya suka

  25. syariza says:

    woooooo best gler cter ni…

  26. KO DH LYN KEW CTER NIE!!!!!MNA TAW BEST GILERRR

  27. skrip nye la pling tip top derr..luw tgok nnti ini film kuar..

  28. citer memang best… dari 5 bintang aku bagi 4 1/2 bintang… :) zizan lawak,syamsul lakonan best,aaron aziz memang sesuai jadi hero cam chan ho nam…huhuhu… ady putra memang smart… rugi lah rasanya kalau xtengok… :)

  29. cerite best,tpi 7 hari tu tak lama dah,by da way hope u all settle elok2 lah..ada baiknya minta pendapat orang ya en.bertanggongjawap..

  30. best nya cerita kl ganster pula tk sabar nk tengok ni kat pawagam

    …….

  31. citer paling mengarut di malaysia dah lah bongka kod pakida lrepas tu wat x tahu je nak je aq sepak dia ne geramnye.,,,,dari pailang negara…… pakida……..hahahahahahahahahhahahhahahangaruk je syamsul ni ish

  32. fatin nabila says:

    macho2 cmuernya..hehe,, na tenai ley?? ahax!!

Trackbacks

  1. […] lalu kami sudah pon mengikuti penggambaran filem KL Gangster dan kami dapat rasakan KL Gangster ada style tersendiri. Untuk membandingkan KL Gangster dengan […]

Speak Your Mind

*